Възползвайте се от специалната цена на инфузии на месеца: Energy DR—IP + Q10 DR—IP Shot – 400 лв. вместо 450 лв. Разберете повече

НачалоБлогНутригенетика: хранене според собственото ДНК
Нутригенетика: хранене според собственото ДНК

Търсите перфектната за вас диета?

Обърнете се към нутригенетиката – направление в генетиката, изследващо как генетичния профил въздейства върху конкретния човек, когато става въпрос за прием на хранителни вещества, хранителни добавки и витамини.

Нутригенетиката дава възможност за разработване на персонализирани програми за подобряване на здравето и начина на живот, за подпомагане и превенция на социално-значими заболявания като затлъстяване и диабет, както и за подпомагане на тренировъчния режим при активно спортуващи.

 

Нашите гени диктуват нашата диета

Научно доказано е, че генетичният код влияе върху храносмилателните процеси чрез ензимите и протеините, които контролира. Човешкото тяло притежава редица генетични маркери, които регулират метаболизма на мазнините, отговарят за усвояването на витамини и минерали, контролират кръвното налягане и т.н. Така също и индивидуалните генетични вариации могат да повлияят на това как хранителните вещества се абсорбират, метаболизират, съхраняват и елиминират от тялото.

Познавайки генетичното си предразположение, пациентът може да избере ефективна програма от физически упражнения и хранене, с която по-бързо да намали излишното тегло или, в случай на необходимост, да добави липсващи килограми.

От гените до храната в чинията: ролята на нутригенетиката

В последните години активно се провеждат изследвания, насочени към разкриване на влиянието на генетиката върху храносмилането и неговите патологични форми – нарушения на функцията на храносмилателните органи, затлъстяване и др.

С помощта на генетичните изследвания се предвижда ефективността или обратното – неефективността, на различните хранителни режими. От рядкост и лукс, генетичните тестове се превръщат в част от ежедневието и незаменимо изследване за много пациенти. Разбирането на взаимодействието „диета-ген“ позволява много прецизни препоръки, които да оптимизират индивидуалното хранене.

Генетичните изследвания са особено подходящи за пациенти със заболявания, които са доста трудни за диагностициране, като например непоносимост към глутен (пшеничен протеин) или лактоза (млечна захар). И двете непоносимости провокират сериозни смущения в храносмилателния процес и влияят негативно на усвояването на хранителните вещества.

Важно е да се отбележи, че генният анализ се извършва веднъж, тъй като гените не се променят през целия ни живот.

 

 

FIT MY DR-IP DIET AND SKIN

От този месец  в медицински центрове DR—IP by Dr. Denkova започваме да предлагаме генетични тестове FIT MY DR-IP DIET и FIT MY DR-IP DIET AND SKIN. Благодарение на тях ще разберете как вашите гени влияят на хранителното поведение и на състоянието на кожата ви, като по този начин започнете да живеете в унисон с нуждите на тялото си.

Колко групи храни се изследват с генетичния тест?

Хранителните продукти са разделени на няколко панела: мляко и млечни продукти, меса, риби и морски продукти, плодове, зеленчуци, брашна, варива, кълнове, подправки, ядки, алкохолни напитки, никотин и тютюневи изделия.

Какви насоки получаваме след разчитане на теста?

  • Диетологична консултация – включва напътствия за начина на приложение на резултатите, съвременни принципи за здравословно хранен съобразно нуждите и проблемите на пациента, напътствия за изпълнение на теста, кое какво означава, кое с кое да се замени. При необходимост има опция да се изготвят хранителни режими с разрешените храни.
  • Консултация с др. Димитров и изготвяне на персонален DR-IP план, на база резултатите от генетичното изследване.

 

 

В клиниките DR—IP by DR—DENKOVA ще откриете, както различни видове терапевтични венозни шотове, така и DR—IP интравенозни инфузии от полезни вещества, изготвени за различните нужди на вашия организъм. Запазете час за консултация с д-р Димитров и открийте точно от какво имате необходимост и кои са веществата липсващи на тялото ви, за да функционира оптимално.

 

Запази час за посещение

Интравенозните терапии DR—IP® by Dr—Denkova са създадени специално, за да постигнеш целите си. Те ти гарантират 100% усвояване на жизненоважните вещества, които ще те заредят със здраве, красота и енергия. Заяви своя час за консултация или посещение още днес!
Работно време

Пловдив
Вторник - Събота: 10:00 - 19:00

София
Понеделник - Петък: 08:00 - 20:00
Събота: 09:00 - 17:00

Варна
Понеделник - Петък: 08:00 - 20:00
Събота: 10:00 - 18:00

Прочетете още за:

ЦЕНОРАЗПИС

Моля, въведете вашия имейл адрес по-долу, за да получите нашия ценоразпис.