Възползвайте се от специалната цена на инфузии на месеца: Anti-Age DR–IP + Q10 DR—IP Shot – 400 лв. вместо 450 лв. Разберете повече

НачалоБлогАнатомия на следваканционната меланхолия
Анатомия на следваканционната меланхолия

Питали ли сте се защо е толкова трудно връщането към рутинния работен процес след отпуск и как можем да се справим с това?

„Днес ми е първи работен ден след отпуск и все едно никъде не съм бил и не съм почивал!“ Ако не вие самите, то със сигурност сте чували подобни, на пръв поглед противоречиви думи, от някой колега или познат. Докато се сбогуваме с лятното слънце и бавно, но сигурно се прокрадва есента, много от нас се оказват в битка с подобен неочакван и необясним емоционален спад.

Феноменът „следваканционна умора“ съществува и дори е често срещано явление, което много хора изпитват, когато лятото и сезонът на почивките са към своя край.  Преходът от безгрижна и спокойна атмосфера към еднообразното ежедневие може да бъде труден за мнозина и да създаде усещане за апатия, тревожност, безпокойство, спад на мотивация и неспособност за умствена концентрация.

Докторите и психолозите не считат следваканционната меланхолия за заболяване. Тя, обаче, е реална емоционална неуравновесеност, която може да предизвика изброените физически и психологически симптоми. Някои от факторите, допринасящи за това са промяната в режима на съня и „пренастройката“ на собствения биологичен часовник, промяната в температурите, по-ограниченият достъп до слънчева светлина и стресът, свързан с връщането към служебните ангажименти.

Не забравяйте, че умората след ваканцията е временна фаза и способността ви да я  управлявате е не само предизвикателство, но и доказателство за вашата устойчивост.

Като цяло септемврийския спад, преживян след периода на отпуските, не е никак приятен. Въпреки че за него не съществува магически лек, някои витамини могат да изиграят решаваща роля за облекчаване на симптомите и насърчаване на цялостното ни емоционално благополучие. И така, докато разопаковате куфарите си и се връщате в реалността, знайте, че сте съществуват и инструменти, с чиято помощ по-бързо да овладеете тъгата след ваканцията!

Как витамините могат да бъдат ценни инструменти в нашето физическо и психическо възстановяване?

Витамините и минералите играят ключова роля за поддържане на нашето физическо и психично здраве. Те са най-естествено и здравословно решение, което ще помогне да подсилите тялото и да повдигнете духа си!

Витамин D: Често наричан „слънчевият витамин“, витамин D е от съществена важност за нашето настроение. Слънчевата светлина е най-добрият източник на този витамин, но с нейното постепенно намаляване през септември, ще е от полза да включите в хранителния режим си храни, богати на витамин D, като риба, яйца и млечни продукти.

Витамините от група В, включително В2, В6, В9 и В12, са жизненоважни за поддържане на здрава нервна система и насърчаване на производството на серотонин – невротрансмитерът, който играе ключова роля за регулирането на настроението. Балансираният прием на витамини от група В може да помогне за стабилизиране на емоционалния спад и намаляване на тревожността.

Витамин С: Витаминът, известен с антиоксидантните си свойства е не само от решаващо значение за укрепване на имунната система, но също така съдейства за намаляване на умората като спомага за регулиране на нивата на кортизола – хормонът, свързан със стреса. Консумацията на свежи плодове и зеленчуци, богати на витамин C, трябва да е задължителна част от ежедневното ви меню.

Магнезий: Магнезият е известен като “минерал за релаксация” поради способността си да насърчава релаксация и спокойствие. Съдейства за смекчаване на симптомите на тревожност и безпокойство, които често са свързани и с следваканционната депресия.

Предимствата на Energy DR—IP

Energy DR—IP е една от най-често прилаганите интравенозни терапии в DR—IP by Dr.Denkova за незабавно справяне с внезапния спад на настроението и енергията.

Energy DR—IP съдържа правилната комбинация не само от гореизброените, а общо от повече от двадесет витамини, минерали и мощни антиоксиданти, които да подкрепят психичното ни и физическо здраве. Инфузията съживява и зарежда тялото с енергия. Основната ѝ цел е да подобри клетъчните функции, да засили метаболизма и подпомогне концентрацията.

Energy DR—IP зарежда с енергия както тялото, така и ума, за да живеем пълноценно всеки ден без оплаквания като прекомерна умора, липса на енергия и концентрация.

И така, приемайки, че меланхолията след ваканция е естествен отговор на прехода към нашето рутинно ежедневие, вече знаем, че набавянето на определена комбинация от нутриенти ще подсигури така необходимия ни тласък през предизвикателния период на адаптация.

Важно е също така да запомните, че витамините не са самостоятелно решение – те работят най-добре, когато се комбинират с други здравословни практики:

  • редовни упражнения
  • поддържане на балансирана диета
  • достатъчно сън
  • приятни занимания
  • срещи с приятели.

Така че, нека не се предаваме на септемврийския спад и да работим активно в посока възстановяване на емоционалното си равновесие и преоткриване на красотата в ежедневието.

В клиниките DR—IP by DR—DENKOVA ще откриете, както различни видове терапевтични венозни шотове, така и DR—IP интравенозни инфузии от полезни вещества, изготвени за различните нужди на вашия организъм. Запазете час за консултация с д-р Димитров и открийте точно от какво имате необходимост и кои са веществата липсващи на тялото ви, за да функционира оптимално.

Запази час за посещение

Интравенозните терапии DR—IP® by Dr—Denkova са създадени специално, за да постигнеш целите си. Те ти гарантират 100% усвояване на жизненоважните вещества, които ще те заредят със здраве, красота и енергия. Заяви своя час за консултация или посещение още днес!
Работно време

Пловдив
Вторник - Събота: 10:00 - 19:00

София
Понеделник - Петък: 08:00 - 20:00
Събота: 09:00 - 17:00

Варна
Понеделник - Петък: 08:00 - 20:00
Събота: 10:00 - 18:00

Прочетете още за:

ЦЕНОРАЗПИС

Моля, въведете вашия имейл адрес по-долу, за да получите нашия ценоразпис.