Специална цена на инфузии на месеца: Anti-Age DR—IP + Methylene blue DR—IP Shot – 450 лв. вместо 600 лв. Разберете повече

НачалоБлогВсичко, което трябва да знаем за една интравенозна терапия
Всичко, което трябва да знаем за една интравенозна терапия

Интравенозната терапия представлява комплекси от жизненоважни микро и макронутриенти, които са в стабилен разтвор и се вливат директно в кръвния ток. Интравенозните бустери имат уникални предимства, което ги прави и един от най-добрите методи да стимулирате и витализирате тялото си. Те се усвояват напълно от организма, тъй като постъпват директно в кръвния ток. По този начин се гарантира и бързият ефект на действие, а витаминните дефицити се наваксват в рамките на няколко инфузии. Друго изключително важно предимство на една интравенозна терапия е, че тя може да бъде индивидуализирана – да бъде изготвена персоналена формула от витамини и елементи, необходими на вашето тяло. А какви точно съставки могат да се включат и как да изберем правилната интравенозна терапия DR – IP, ще разберем тук.

Какво съдържат интравенозните бустери?

Основата на интравенозния бустер е хидратиращ разтвор със състав близък до кръвната плазма. Това помага за лесното разпределение на съставките в тъканите и клетките и добрата хидратация на организма. Хидратацията е от особено значение, защото всички метаболитни процеси в човешкия организъм протичат във водна среда. Вода се образува и в нашия организъм, като краен продукт от нашата обмяна, но тя е крайно недостатъчна. Хроничната дехидратация е често срещано състояние в забързаното ежедневие и може да има неприятни последици, като хронична умора или главоболие.

Витамините са вторият важен компонент от интравенозната терапия. Те са в основата на работата на нашето тяло като се делят на две групи – водно и мастно-разтворими. Действието им е свързано с работата на всяка клетка и функционират като кофактори – регулират метаболизма на въглехидратите, мазнините и белтъците и осигуряват правилната работа на сърдечно-съдовата, нервната, храносмилателната и имунната системи. Витамините също участват в поддържането на кожния имунитет, колагенообразуването, правилния тен, кръвотворенето, синтеза на ДНК и много други. Някои от тях имат и антиоксидантна активност.

Микроелементите са третата част от интравенозните бустери. Те са изключително важни за нашия метаболизъм като действат като кофактори и активират различни ензимни системи в организма. Микроелементите участват в клетъчното дишане, локалния и общия имунитет. Тук, в тази категория съставки, се включват цинк, селен, хром, мед, желязо, йод, манган.

Макроелементи – те определят нашия воден баланс и разпределението на течностите в различните пространства на организма и регулират киселинно-алкалното му състояние. Макроелементите определят правилната мускулна работа, както и работата на сърцето и нервната система и същевременно имат огромно значение за костната плътност и здравина. Това са елементите натрий, калий, хлор, калций и магнезий.

Аминокиселините са следващият компонент. Те изграждат белтъците в човешкия организъм, които, от своя страна, са ни необходим за всички функции на организма. Имунитета е пряко зависим от белтъците. Ензимите също са с белтъчна структура. Правилния растеж на косата и ноктите също е белтъчно зависимо. Аминокиселините изграждат също нашата мускулатура и са от изключително значение при активно спортуващи за правилното възстановяване.

Антиоксидантите, вещества, които се съдържат естествено в нашия организъм. Ние сме аеробни същества, което значи, че метаболизмът ни е изцяло зависим от кислорода. В следствие от кислородния метаболизъм, в нашето тяло се образуват свободни кислородни радикали, които са изключително вредни и разрушават нашето ДНК, като са основната причина за стареенето. Тук на помощ идват именно антиоксидантите, които, за съжаление, трудно се усвояват от храната и чрез прием на добавки. Точно затова, тяхното включване в една интравенозна терапия е есенциално.

 

Как да подберем правилната интравенозна терапия и с какво съдържание?

Всеки организъм е различен. Различаваме се по нашия генетичен материал, общо състояние и начин на живот. Всяка интравенозна терапия трябва да се съобразява с индивидуалните особености на всеки пациент.

За правилна ориентация, се провежда консултация със специалист, по време на която се снема анамнеза за начин на живот, хранителни навици, физическа и психическа натовареност и наличие на заболявания. На базата на тази консултация могат да се назначат допълнителни изследвания, които могат да са няколко вида:

  • Неинвазивно изследване на витамини и микроелементи – това е безболезнен метод, който позволява в рамките на няколко минути вашият лекар да се ориентира за наличието на витаминни дефицити или недостатъчност.
  • Кръвни изследвания – необходими са в някои конкретни случаи, като дефицит на желязо, вит В12 или вит Д, както и преди започване на детокс и слим програми.
  • Генетични изследвания – те са необходими при неясни и необясними витаминни дефицити. Разчитат се гените на пациента. Това дава представа за проблеми свързани с усвояването на определени витамини и цялостната работа на метаболизма. При този тип изследвания, резултатът показва много точно нуждите на всеки организъм от всички нутриенти и може да се изготви най-правилната формула.

Intravenozna terapiya

Какво представляват DR – IP терапиите?

Това са патентовани формули за интравенозно приложение, които са създадени за постигане на различни ефекти. Има терапии за подобряване състоянието на кожата, за подобряване на имунитета, за енергизиране, за хидратиране, за мускулно възстановяване и борба със стреса.

Приготвят се непосредствено преди вливането им, за да се гарантира усвояването на съставките в пълен обем, поради слабата устойчивост на витамините. По време на вливането, саковете с бустера са поставени в тъмни торбички, тъй като част от витамините са фото чувствителни. DR – IP терапиите се назначават от специалист, който ще ви помогне да изберете най-правилните за вас съставки, като има възможност за индивидуализиране на терапията спрямо вашите нужди, на базата на проведени изследвания.

Интравенозните бустери DR – IP са иновативен метод за възвръщане жизнеността на организма си, да му помогнете да се възстанови по-бързо, да похраните тялото си и да го стимулирате в борбата с вредните фактори от ежедневието.

Ако искате да подарите на тялото си грижа и внимание или да се справите със стрес, натоварване, отслабване на имунната система и много други, запишете час за консултация за вашата DR – IP интравенозна терапия.

Запази час за посещение

Интравенозните терапии DR—IP® by Dr—Denkova са създадени специално, за да постигнеш целите си. Те ти гарантират 100% усвояване на жизненоважните вещества, които ще те заредят със здраве, красота и енергия. Заяви своя час за консултация или посещение още днес!
Работно време

Пловдив
Вторник - Събота: 10:00 - 19:00

София
Понеделник - Петък: 08:00 - 20:00
Събота: 09:00 - 17:00

Варна
Понеделник - Петък: 08:00 - 20:00
Събота: 10:00 - 18:00

Прочетете още за:

ЦЕНОРАЗПИС

Моля, въведете вашия имейл адрес по-долу, за да получите нашия ценоразпис.