Възползвайте се от специалната цена на инфузии на месеца: Energy DR—IP + Q10 DR—IP Shot – 400 лв. вместо 450 лв. Разберете повече

НачалоБлогХроничен простатит – ефективни методи на лечение
Хроничен простатит – ефективни методи на лечение

Много често при общ спад на имунитета или при смяна на сезоните, пациентите с  хроничен простатит изпитват обостряне на оплакванията, като причина за реактивация на инфекцията е нарушеният баланс между бактериите и имунната система.

Хроничният простатит засяга мъжете във всички възрасти и представлява възпаление на простатната жлеза с продължителност над 3 месеца. Характерното при него е, че протича продължително (години наред) с редуващи се затихвания и обостряния на състоянието, като нарушава качеството на живот и самочувствието на мъжа, а лечението най-често е дълго и трудно.

Точните причини за хроничния простатит не винаги са ясни, което го прави предизвикателство за диагностициране и лечение. Някои потенциални фактори включват бактериални инфекции, дисфункция на тазовите мускули и нарушения на имунната система. Фактори, свързани с начина на живот, като стрес, продължително седене и сексуална активност, също могат да допринесат за развитието или обострянето на хроничния простатит.

Хроничният простатит може да се прояви с различни симптоми, чиято интензивност може да варира от човек на човек. В острия стадий се наблюдават следните оплаквания:

  • Чести инфекции на пикочните пътища
  • Често уриниране на кратки интервали
  • Тънка струя при уриниране
  • Болка по време на сексуална еякулация
  • Болки в гениталната област

Хроничният простатит може значително да засегне ежедневието на мъжа, затова за точна диагноза, проучване на различни методи на лечение и персонализиран терапевтичен план от изключителна важност е  консултацията със здравен специалист.

Въпреки че заболяването може да бъде предизвикателство за лечение, има различни методи, облекчаващи симптомите и подобряващи качеството на живот на пациентите:

  • Медицински интервенции – антибиотици, ако инфекцията е бактериална, алфа-блокери и противовъзпалителни лекарства.
  • Промени в начина на живот – редовни упражнения, , техники за управление на стреса и избягване на продължителни периоди на седене.
  • Физиотерапия и апаратно лечение с импулсна терапия на тазовото дъно: Упражненията на тазовото дъно и физиотерапията могат да помогнат за справяне с мускулната дисфункция и намаляване на болката в таза.
  • Балансирана диета – изключваща дразнещи храни като лук, чесън, хрян, алкохол. Добре е храната да е витаминозна, като се наблегне на източници на мастноразтворимите витамини А, Е и D. Полезни са храни с високо съдържание на цинк, каротин, както и фибри.

В клиника DR–IP by Dr.Denkova ще откриете интравенозните инфузии Immunity DR—IP и  Energy DR—IP. Специално подбраните повече от 20 витамини, микроелементи и мощни антиоксиданти засилват имунитета, подпомагат противовъзпалителните процеси и успешно съпътстват лечението, особено в острите фази, на пациенти с хроничен простатит.

Запазете час за консултация с д-р Димитров и открийте точно от какво имате необходимост и кои са липсващите ви веществата, за да функционира тялото ви оптимално.

Запази час за посещение

Интравенозните терапии DR—IP® by Dr—Denkova са създадени специално, за да постигнеш целите си. Те ти гарантират 100% усвояване на жизненоважните вещества, които ще те заредят със здраве, красота и енергия. Заяви своя час за консултация или посещение още днес!
Работно време

Пловдив
Вторник - Събота: 10:00 - 19:00

София
Понеделник - Петък: 08:00 - 20:00
Събота: 09:00 - 17:00

Варна
Понеделник - Петък: 08:00 - 20:00
Събота: 10:00 - 18:00

Прочетете още за:

ЦЕНОРАЗПИС

Моля, въведете вашия имейл адрес по-долу, за да получите нашия ценоразпис.