Възползвайте се от специалната цена на инфузии на месеца: Recovery DR—IP – 320 лв. вместо 380 лв. Разберете повече

НачалоБлогХранителни добавки VS. Интравенозна терапия: Как да си набавим необходимите вещества
Хранителни добавки VS. Интравенозна терапия: Как да си набавим необходимите вещества

Интравенозна терапия, или накратко IV терапия е вливането на витамини, минерали, антиоксиданти и аминокиселини директно в кръвния поток. Всяка интравенозна инфузия представлява различна комбинация от тези вещества, миксирани така че да постигнат определен благоприятен ефект за тялото.

В забързаното ежедневие, IV терапията става все по-популярна като начин за доставяне на хранителни вещества, витамини и други микроелементи поради високата си ефективност. За разлика от пероралните хранителни добавки, които трябва да се преминат през храносмилателната система, ползите от една интравенозна инфузия се забелязват по-бързо, а усвояването на веществата е по-пълноценно.

Днес ще разгледаме какви са основните предимства на интравенозните терапии и как те могат да се съпоставят с традиционния прием на хранителни добавки през устата.

Какво представлява една интравенозна инфузия?

Интравенозните терапии, познати още като интравенозни инфузии, инфузионни терапии или витамин дрипове, са активни формули за венозно приложение, които съдържат различни комбинации от есенциални за организма вещества (витамини, минерали, антиоксиданти, аминокиселини, имуностимулатори и др.). Именно поради венозното им приложение, тези вещества се доставят до клетките директно и ефективно, като гарантират 100% усвояване и бързо насищане в организма.

По време на една интравенозна инфузия организмът получава големи количества жизненоважни вещества и микроелементи, които са във вид за директно усвояване. Те насищат най-напред кръвната плазма и се разпространяват до всички тъкани и клетки посредством кръвообращението, подсилвайки клетъчния метаболизъм.

IV терапията се администрира от медицинско лице в специализирани клиники. Комбинацията от активни вещества се приготвя непосредствено преди вливането, за да се гарантира свежестта и качеството на съставките. Самото интравенозно вливане трае около час, след което може да продължите с ежедневието си.

Какви са предимствата на една IV терапия?

Интравенозната терапия, както и хранителните добавки, несъмнено имат благоприятен ефект върху цялостното функциониране на организма. Когато обаче трябва да съпоставим двата метода, IV терапиите имат някои неоспорими предимства пред пероралния прием.

По-бързо усвояване

Едно от основните предимства на IV терапията е, че позволява по-бързо усвояване на хранителните вещества. Когато приемаме хранителни добавки през устата, те първо трябва да преминат през храносмилателната система, което може да отнеме часове. При интравенозната терапия хранителните вещества се доставят директно в кръвния поток, което означава, че са незабавно достъпни за използване от тялото ви.

По-високи нива на усвояване

Друг плюс на една интравенозна инфузия е, че осигурява по-високи нива на усвояване в сравнение с пероралните хранителни добавки. Когато приемате добавки през устата, много от хранителните вещества се губят по време на храносмилането, а някои може изобщо да не се усвоят. За разлика от това обаче, IV терапията доставя по-висока концентрация на хранителни вещества директно в кръвния поток, което позволява по-добро усвояване и почти никакви загуби на полезните вещества по останалите системи в тялото.

Персонализирани хранителни формули

IV терапията позволява адаптивни формули от микронутриенти, което означава, че можете да получите персонализирана комбинация от витамини, минерали, аминокиселини, ензими и други вещества, базирани на вашите специфични нужди. Това може да бъде особено полезно за хора, които имат недостиг на хранителни вещества или които се възстановяват от заболяване или операция. Хранителните добавки, от друга страна, винаги идват с предварително комбинирани и дозирани съставки.

Незабавно облекчаване на симптомите

IV терапията може да осигури незабавно облекчаване на симптомите, като дехидратация или недостиг на витамини. Когато се подлагате на интравенозна инфузия, хранителните вещества се доставят директно в кръвта ви, което означава, че можете да започнете да усещате ефектите почти веднага след вливането ѝ.

Подобрено цялостно здраве и благополучие

Инфузионната терапия може да подобри цялостното ви здраве и качество на живот и то бързо. Чрез доставяне на висока концентрация на микронутриенти директно в кръвния поток, интравенозната терапия може да даде тласък на имунната ви система, да повиши енергийните ви нива и да подобри здравето на кожата и косата ви. За постигане на същите ефекти чрез хранителни добавки, са необходими понякога месеци, тъй като при тях натрупването в организма се извършва много по-бавно.

За кого е подходяща интравенозната терапия?

Интравенозните терапии са подходящи за всеки, независимо от пола и възрастта. Те са изключително ефективни, когато търсите облекчение и възстановяване от определени състояния, защита за организма от вредните влияния, цялостно освежаване на тялото и дори подмладяване.

Забързаният начин на живот, непълноценната диета, стреса и много други фактори влияят негативно върху нашето общо здраве и виталитет. Именно когато сме притиснати от тези вредни фактори, имаме нужда от бързо и ефективно стимулиране и презареждане на организма. В тези случаи, интравенозната инфузия е оптимално решение.

В клиниките DR—IP by DR—DENKOVA ще откриете, както готови DR—IP инфузионни комбинации от полезни вещества, така и възможността за персонализирана терапия изготвена специфично за нуждите на вашия организъм. Запазете час за консултация с д-р Димитров и открийте точно от какво имате необходимост и кои са веществата липсващи на тялото ви, за да функционира оптимално.

Запази час за посещение

Интравенозните терапии DR—IP® by Dr—Denkova са създадени специално, за да постигнеш целите си. Те ти гарантират 100% усвояване на жизненоважните вещества, които ще те заредят със здраве, красота и енергия. Заяви своя час за консултация или посещение още днес!
Работно време

Пловдив
Вторник - Събота: 10:00 - 19:00

София
Понеделник - Петък: 08:00 - 20:00
Събота: 09:00 - 17:00

Варна
Понеделник - Петък: 08:00 - 20:00
Събота: 10:00 - 18:00

Прочетете още за:

ЦЕНОРАЗПИС

Моля, въведете вашия имейл адрес по-долу, за да получите нашия ценоразпис.