Възползвайте се от специалната цена на инфузии на месеца: Energy DR—IP + Q10 DR—IP Shot – 400 лв. вместо 450 лв. Разберете повече

Тредлифтинг с мезоконци

Моделирайте и лифтирайте лицето с иновативните мезоконци.

35+

Подходяща възраст

30-60 мин.

Времетраене

1

Необходим брой процедури

Инжекционна

Тип терапия

Решение за отпусната кожа

С всяка следваща година виждаме промени, които влияят на самочувствието ни. Сред тях са отпусната кожа в долната част на лицето и нарушаване на контура, ярко изразени назолабиални гънки, двойна брадичка, увисване на ъглите на очите и на кожата в тази деликатна зона.

Предимствата на мезоконците

Едно от най-силните и иновативни оръжия срещу гравитацията е биоармирането с мезоконци или т.нар. тредлифтинг с мезоконци. Освен цялостно или частично повдигане, процедурата осигурява прецизно триизмерно моделиране на лицето.

МНОГОФУНКЦИОНАЛНИ

APTOS конците се използват за повдигане на вежди, обем и лифт в зоната на скулите и намаляване на т.нар „бузи на булдог“. Те сформират изразен и стегнат контур на долната челюст, за подобряване проекцията на брадичката и подмладяване в областта на шията.

НЕЗАБАВНИ РЕЗУЛТАТИ

Първите резултати са видими веднага след манипулацията, а след 2-3 седмици достигат своя максимум. Ефектът трае до 2 години, но може периодично да се повтаря с цел поддържане и по-добър резултат. Накрая, конците се разграждат напълно до вода и въглероден диоксид, и се елиминират от кожата чрез естествения метаболизъм на тъканите.

БИО СЪСТАВ

Мезоконците са изработени от изцяло биоразградим, биосъвместим, инертен и стерилен материал – 75% поли L-млечна киселина и 25% поликапролактон и разположените по повърхността им, специално проектирани, многопосочни бодли за фиксиране и допълнително стимулиране на ревитализиращите процеси в кожата.

КОМБИНАТИВНИ

Процедурата с мезоконци лесно може да се комбинира с дермални пълнители, ботулинов токсин, микронидлинг, мезотерапия, плазмотерапия, подмладяващи лазерни и светлинни процедури, премахване на пигментации и спукани капиляри и химични пилинги.

Каква е цената на процедурата и други практични въпроси

Цената за поставяне на мезоконци зависи от броя и вида на конците, необходими за постигане на резултат. Подробности можете да откриете в актуалния ни ценоразпис и по време на консултацията с наш специалист.
Преди процедурата, специалистите извършват инфилтрация с локален анестетик с помощта на тънка канюла. Процедурата се извършва при пълна стерилност. Въвеждането на мезоконеца се осъществява чрез специално изработена игла-водач, която прави манипулацията максимално щадяща и безболезнена. Специализиран конектор подпомага и прецизира поставянето на конеца на желаното място.
Мезоконците повдигат тъканите механично. След 90 дни от поставянето им се наблюдава усилен синтез на нови колагенови фибри, които имат силен стягащ и лифтиращ ефект. Междувременно контролираното и постепенно разграждане на материала активира неоколагенезата – процес, при който се образуват нови и здрави колагенови влакна.
Възможно е да получите малки синини при преминаването на конеца през тъканите, особено ако имате по-чупливи съдове. Обикновено тези насядания отшумяват в рамките на 7-14 дни. Препоръчваме ви да ограничите мимиката и консумацията на много твърда храна до 7 дни след процедурата. Съветваме ви да избягвате натоварващи и интензивни тренировки и упражнения до 5 дни. Добре е да не се подлагате на резки температурни смени и високи градуси (горещи душове, сауни) и да забравите за активното слънце или солариума в следващите 2-3 седмици. Минимум 3 седмици не правете процедури като масажи, дермабразио, лазерни пилинги, радиочестотен лифтинг.
Преди процедурата специалистите обезболяват зоната с анестезиращ крем. Въвеждането на мезоконеца се осъществява чрез специално изработена игла-водач, която прави манипулацията максимално щадяща и безболезнена. Специализиран конектор подпомага и прецизира поставянето на конеца на желаното място.
Поредността и интервала между процедурите се определя от вашия специалист.
  • Не се препоръчва при бременност и кърмене;
  • Преди да се подложите на тредлифтинг обсъдете с вашия естетичен лекар дали ви е поставян друг вид попълващо средство, дали страдате от остри възпалителни процеси и съпътстващо заболяване, приемате ли медикаменти и хранителни добавки и имате ли смущения в съсирването на кръвта;
  • Не пропускайте да съобщите, ако сте склонни към образуване на груби и надигнати белези.

Консултирайте се предварително с вашия медицински специалист.

Запазете час за посещение

Дерматология (Пловдив)

Пловдив, бул. Марица 31

Работно време (Пловдив)

Вторник - Събота:
10:00 - 19:00

ЦЕНОРАЗПИС

Моля, въведете вашия имейл адрес по-долу, за да получите нашия ценоразпис.