Възползвайте се от специалната цена на инфузии на месеца: Energy DR—IP + Q10 DR—IP Shot – 400 лв. вместо 450 лв. Разберете повече

Ботулинов токсин

Разделете се с мимическите бръчки около очите, веждите и челото.

Запазете експресивността на усмивката.

20+

Подходяща възраст

10 мин

Времетраене

2-3

Необходим брой процедури

Инжекционна

Тип терапия

Край на мимическите бръчки

Всеки ден стотици пъти повдигаме веждите си или се смръщваме, благодарение на съкращаването и отпускането на различни мускулни групи. С времето тези движения оставят бръчки по лицата ни – между веждите, по челото, покрай очите. Отговорът – ботулинов токсин, или познат още като ботокс.

СПЕЦИФИЧНО ДЕЙСТВИЕ

За да релаксираме мускулите и да изгладим линиите, предизвикани от съкращението им, инжектираме определено количество мускулен релаксант (ботулинов токсин) в проблемните зони.

УМЕЛО ИНЖЕКТИРАНЕ

При правилното му поставяне, ботулиновият токсин има силата да изглади бръчките в зоната на очите, веждите и челото, но и да запази мимиката на лицето, без да го прави „восъчно“ или „замръзнало“.

Видимите и невидимите предимства на ботулиновия токсин

Поставянето на ботокс често се асоциира с изпъната кожа и липсата на досадните мимически бръчки. Но мускулният релаксант има много повече предимства, за които дори не подозираме.

БРАУЛИФТ

При поставянето на мускулен релаксант (ботулинов токсин) в горната част на лицето може да се променя позицията на веждите, както и да се постигне т.нар. браулифтинг – повдигане на веждите с около 1–2 мм (т.е. увеличава се разстоянието между клепача и веждата). Резултатът е по-отворен поглед.

ПАРИРАНЕ

Въздействието на невротоксина е забележително. Линиите се изглаждат идеално, релаксират се бръчките под очите, повлиява се отпускането на ъгълчетата на устните и се тушират успоредните бръчки в областта на шията. Но също се предотвратява и появата на нови мимически линии.

Каква е цената на ботулиновия токсин и други практични въпроси

Цената за поставяне на мускулен релаксант се формира от броя на използваните единици или броя на зоните, които се третират. Подробности можете да откриете в актуалния ни ценоразпис. Следете и промоционалните дни на нашите специалисти в София и Варна, в които поставят филъри и ботокс с отстъпка от редовните им цени.

Лекарят специалист от DR—DENKOVA DERMATOLOGY преценява дали пациентът е на подходяща възраст за инжектиране на мускулен релаксант (ботулинов токсин). Обикновено това е след 35 и преди 65-годишна възраст. След това дезинфекцира желаната зона и поставя малко мускулен релаксант в точно определени точки. По този начин релаксира съответната мускулна група за постигне на максимален ефект.

Невротоксинът блокира предаването на нервния импулс от неврона към мускулното влакно.

Четири часа след процедурата пациентът трябва да остане в седнало или изправено положение и в никакъв случай – в хоризонтално, защото иначе може да се получи нежелан ефект. Инжектираните зони не бива да се натискат или масажират. В следващите поне 72 часа не трябва да се прилагат козметични продукти и процедури, нито да се консумира алкохол.

Когато за първи път се инжектира мускулен релаксант, действието му продължава около 3–4 месеца. При следващите апликации трайността обикновено е по-голяма (между 4 и 6 месеца). При малък процент пациенти действието продължава 8–9 месеца.

Процедурата може да се повтори след пълното резорбиране на невротоксина.

  • При бременност;
  • По време на кърмене;
  • При сериозни неврологични проблеми, диабет, остри инфекциозни заболявания и др.

Консултирайте се предварително с вашия медицински специалист.

Запазете час за посещение

Дерматология (Пловдив)

Пловдив, бул. Марица 31

Работно време (Пловдив)

Вторник - Събота:
10:00 - 19:00

ЦЕНОРАЗПИС

Моля, въведете вашия имейл адрес по-долу, за да получите нашия ценоразпис.